R a b a t t a

Hvad er en Browser-extension? Vi forklarer


Rabatta blog image

Browser extension - hvad er det? - Rabatta.dk

Du har måske hørt om AdBlock før. Måske du også har hørt om Hulu før - og måske Rabatta, som du er havnet på. Vi har alle det tilfælles, at vi er Browser-extensions. Vi er ikke apps eller deciderede programmer på din computer. Så Hvad er en browser extension?

Nej vi er i stedet et lille tilføjelse til din internet-browser, som kan hjælpe dig med en bestemt aktivitet. AdBlock hjælper med at blokere reklamer, Hulu kan ændre din IP-adresse - og Rabatta kan give dig rabatkoder, som du kan bruge, når du handler online. 

I dette indlæg fortæller vi om, hvad en browser-extension egentligt hjælper dig med. Vi fortæller lidt om, hvilke Browsers, der understøtter brugen af extensions samt, hvad du kan bruge dem til.

Til sidst deler vi selvfølgelig ud, af den håndfuld extension vi selv bruger i vores hverdag. Læs med og bliv lidt klogere på, hvad Browser-extensions består i.

Et vigtigt værktøj, der kan hjælp din hverdag

En browser-extension er et tilføjelsesværktøj, som du kan installere til din internetbrowser. Det mest almindelige er Google Chrome, som har en kæmpe markedsplads for forskellige extensions. Fælles for alle extensions er, at de tillader en eller anden form for ændring eller tilføjelse til din browser.

Lad os tage eksemplet med vores egen browser-extension. Når du henter Rabatta fra Google Chromes Webstore, så bliver vores extension automatisk en del af din browser. Det sker uden at du rigtigt kan se det, men i øverste højre hjørne popper et lille “R” frem i grå toner. Det ser sådan cirka sådan her ud:

rabatta på google

Når du besøger en dansk webshop, som er i Rabattas database, så skifter det grå “R” farve - og bliver istedet gult med et lille tal i. Gult R betyder, at vi hjælper dig med at sikre den billigste pris, og tallet inkluderer, hvor mange forskellige rabatter vi har fundet. Det ser således ud:

rabatta med koder på google

Disse extensions har vi selv installeret

Her er listen over de Browser extension, som vi selv bruger i vores hverdag:

  • Rabatta (selvfølgelig) - Hjælper os med at spare penge og finde rabatter til os på nettet, når vi shopper online. 
  • AdBlock - Blokerer reklamer på hjemmesider, hvor du egentlig helst var fri for dem. Blokerer dog ikke alle reklamer, da der kan være hjemmesider, hvor du ikke kan tilgå indhold, hvis du har den slået til.
  • Toggl Track - Et rigtig godt værktøj til at tidsregistrere. Er specielt god, hvis du skal overvåge dit tidsforbrug foran skærmen.
  • Google Docs Offline - Gør os istand til at redigere, oprette og se Docs, Slides og Sheets uden at være forbundet til internettet.
Simon Blog Rabatta
Simon Om Forfatteren

Simon har medansvar for marketing og forretningsudvikling. Han arbejder bl.a. med strategi, visuel identitet og kommunikation af Rabattas brand.