R a b a t t a

Gåture hitter i 2021: Her er 3 ruter du skal prøve


Rabatta blog image

Gåture er blevet meget populære - hvilken skal du prøve? - Rabatta.dk

Artiklen indeholder sponsorerede links.

Danskerne er blevet vilde med at gå. Siden den globale sundhedskrise ramte os i marts 2020 har danskerne i hobetal holdt ferie inden for vores egne grænser. En af de trends, der virkeligt er blevet populært i 2020 og 2021 er vandreture. Vi går ture som aldrig før i Danmark - og i alle egne af vores lille land er der skøn natur omkring os. Derfor har vi i denne artikel fundet tre vandreruter, som du kan prøve, hvis du gerne vil igang med at gå lange vandreture.

Vi har tilmed et par tips og tricks til hvilket vandretøj og vandreudstyr du skal bruge. Vandreshoppen.dk (Annoncelink) er et rigtig godt sted at starte, hvis du skal bruge noget lækkert udstyr til din vandretur.

#3 - Amarminoen - (27 kilometer på Amager)

Hvis du bor i Københavnsområdet, så er Amarminoen klart den rute, der er tættest på dig. Det er også den mest overkommelige på denne liste. Her venter der en 27 kilometer lang vandrerute, som starter ved DR Byen i nord, over Sydvestpynten og slutter ved det historiske Dragør Fort. Amarminoen er en hyggelig vandrerute, hvor du kommer tæt på den smukke natur ved Amager Fælled, Kalvebod Fælled og Ørestaden.

Du kan sagtens gå Amarminoen på en enkelt dag, men sørg for at forberede dig godt ved at have den rigtige vandrerygsæk (Annoncelink) med. Det er vigtigt at have en god rygsæk, så du kan opbevare din vanddunk eller madpakke i den - for du får brug for det på din vandretur rundt på Amager.

#2 - Camønoen (175 kilometer rundt på Møn)

Hvis du godt kunne tænke dig lidt mere udfordring end de 27 kilometer, som Amarminoen har at tilbyde, så findes der også en anden vandrerute, der med sit navn har taget inspiration fra Caminoen i Spanien. Den lille ø mod syd, Møn, byder nemlig på en af de smukkeste vandreruter i Danmark med den 175 kilometer lange “Camøno”. Vandreruten har alt hvad du skal bruge i en vandrerute. Smuk natur, udfordrende terræn og udsigt til havet, hvorend du går hen. Camønoen er en perle, når det kommer til vandreruter i Danmark - og der er virkelig gjort noget ud af den lange tur rundt om Møn.

Her bør du helt sikkert anskaffe dig en god sovepose (Annoncelink) og det rigtige vandreudstyr, så du er godt klædt på til at modstå vabler, ømme muskler og hvilke udfordringer, der ellers venter dig rundt på øen i Østersøen.

#1 - Hærvejen (493,7 kilometer fra Hirtshals til Padborg)

Hvis du vil på et vandreeventyr af de helt store i Danmark, så er der én rute, der slår resten. Den ældgamle og historiske pilgrimsrute er med længder den mest populære vandrerute i Danmark. Den strækker sig fra Hirtshals/Frederikshavn i nord gennem Viborg til Padborg i syd. Desuden er Hærvejen spækket med herberger og shelters langs ruten, så den på mange måder minder om Caminoen til Santiago de Compostela.

Hærvejen er klart den mest udfordrende vandrerute i Danmark, som du skal tage i mange etaper. Et godt tip er at hente Hærvejens app, der kan hjælpe dig med at finde vej på din gåtur gennem Jylland. Desuden får du brug for en det rigtige vandreudstyr (Annoncelink), hvis du planlægger at gå hele turen på én gang.

Rigtig god tur!

Simon Blog Rabatta
Simon Om Forfatteren

Simon har medansvar for marketing og forretningsudvikling. Han arbejder bl.a. med strategi, visuel identitet og kommunikation af Rabattas brand.