R a b a t t a

Danmarks største webshops


Rabatta blog image

Danmarks største webshops - Hvem er de største? - Rabatta.dk

Hvilke sites er Danmarks største webshops?

I Danmark er vi et kæmpe forgangsland for onlinehandel, når det kommer til shopping af tøj, sko, elektronik og accessories. Vi har nogle af verdens største brands indenfor online-handel. Og Danmark har generelt været ret langt fremme, når det gælder den digitale omstilling af detailhandlen.

Derfor kigger vi i denne artikel på danmarks største webshops, og ser på, hvad de gør særligt godt. Læs med her og bliv få et indblik i magtforholdet hos danske webshops samt, hvem der er de største.

Mode- og skønhedsbranchen dominerer

Ser man på de 20 største danske webshops er topscoren Zalando.dk. Ikke overraskende, da de også er ejet af den danske tøjgigant BESTSELLER. Specielt under den seneste sundhedskrise, hvor danskerne virkelig har taget onlineshopping til sig. Her har Zalando opnået et kæmpe boost på omsætningen og antallet af kunder.

H&M og Matas er også blandt de største webshops i Danmark, og der tegner sig et generelt billede af, at danskerne er rigtig flittige til at købe tøj og sko på nettet.

Nemlig.com vinder frem... og Amazon er på vej

Nemlig.com er vokset sig til en stor spiller indenfor online-handel, og de fik også særdeles stor medvind af nedlukningen i foråret, hvor de blev nød til at indføre en kø-funktion på grund af stormløbet mod deres hjemmesiden.

2020 var også året, hvor den amerikanske detailgigant Amazon indtog vores naboland Sverige - og det er da også et spørgsmål om tid før Jeff Bezos og kompagni retter skytset mod det danske marked. De står i hvertfald allerede for ca. 1 % af den danske online-handel.

Så 2021 kan godt blive et hårdt år for danske detailhandlere, hvis Amazon trykker "go" på invasionsknappen.

Online apotekerne stormer ind i Top 20

Interessant er det også, at der blandt Danmarks 20 største virksomheder er blevet plads til to online apoteker. Med24 og Webapotekeren har fundet vej til Top 20 på et år, hvor alle danskere pludselig skulle til at medregne håndsprit og mundbind i deres hverdag.

Er du interesseret i at se hele listen over de 20 største webshops i Danmark, så kan du læse mere her: https://www.computerworld.dk/art/253272/her-er-de-20-stoerste-netbutikker-i-danmark-netop-nu-danske-webshops-brager-frem

Simon Blog Rabatta
Simon Om Forfatteren

Simon har medansvar for marketing og forretningsudvikling. Han arbejder bl.a. med strategi, visuel identitet og kommunikation af Rabattas brand.