R a b a t t a

Spar penge på studiebudgettet - vi giver tre gode tips!


Rabatta blog image

Vi giver tre gode råd til at spare penge på studiebudgettet - Rabatta.dk

OBS: Blog indlægget indeholder affiliate links som betyder, at der ved køb gennem disse links betales en kommission til Rabatta.

Synes du også, at der er svært at få enderne til at mødes, hver eneste måned. Især når SU’en nærmest bare bliver brugt til husleje og faste udgifter? Så er du ikke alene! For som et team på seks studerende, der står bag Rabatta. Så kender vi godt følelsen af, at pengene forsvinder mellem hænderne på dig. Det var lidt med den indstilling, vi startede med at lave Rabatta. Så derfor kommer der her en lyn-guide til, hvordan du som studerende kan spare penge på budgettet - fra studerende til studerende.

1) Skab det store overblik ved at lægge et budget for din økonomi

Tippet, der slår alle andre. Du bliver nød til at have et budget for din økonomi, hvis du skal finde ud af, hvor dine penge forsvinder hen. Som studerende, er det dog som regelt en rimelig nem opgave. Da en SU-økonomi med et studiejob oftest ikke er så komplekst. Det går grundlæggende ud på, at du skal finde ud af, hvor dine penge kommer fra. Desuden skal du finde ud af hvad du bruger dine penge på.

Tag evt. inspiration fra TV3-programmet Luksusfældens tilgang til budget og del dine udgifter op i budgetposterne: “Bolig”, “Øvrige Faste”, “Transport”, “Mad”, “Diverse” og “Gæld”. Så har du et godt udgangspunkt for at skabe et overblik over din økonomi og spare, hvor spares kan. 

2) Gå dine faste månedlige udgifter igennem - hvad kan du undvære?

Dernæst handler det om, at gå sine månedlige udgifter i sømmene. Med det formål for at se, om det ikke er muligt at spare nogen steder. Har du virkelig brug for det Disney+-abonnement og skal du virkelig bruge så mange penge på måltidskasser?

Selvfølgelig skal du betale dine vigtige udgifter som husleje, strøm, internet mm., men kig efter om, der ikke er steder, hvor du måske godt kunne undvære den streaming-tjeneste. På den måde kan du nemmere se, hvor du bruger “dumme penge”.

3) Køb på tilbud eller find rabatkoder, så du sparer penge

Du kan også gå på tilbudsjagt, når du f.eks. skal købe ind. Der findes hjemmesider, hvor du kan se alle dagligvarebutikkers tilbudsaviser. Så du på den måde kan lægge en plan for, hvor du skal købe ind - og så køb stort ind på de ting, du altid skal bruge. Dette kunne være køkkenrulle, håndsæbe mv., når de er på tilbud.

Alternativt kan du også læse med på de blogs, der hver eneste uge smider en billig madplan op, der både er budgetvenlig, nem og super lækker - herfra anbefaler vi selv madplaner fra “Mad for fattigrøve”

Og så vil vi til sidst også gerne slå et slag for vores eget bidrag i kampen for billige priser til studerende - Rabatta. Vi er en browser-extension, der samler rabatkoder, kuponer og tilbud fra en lang række danske webshops, som følger dig rundt, når du shopper. Diskret scanner vi internettet for rabatter og tilbyder dem til dig, når du skal gennemføre køb online.

Simon Blog Rabatta
Simon Om Forfatteren

Simon har medansvar for marketing og forretningsudvikling. Han arbejder bl.a. med strategi, visuel identitet og kommunikation af Rabattas brand.